Op weg naar Pasen 2023

Dit jaar heb ik het genoegen gehad om het begin van de Goede week in Jerusalem te mogen vieren. Traditioneel is er op Palmzondag de processie van de Patriarch, Mgr. Pizzabolla, op de Olijfberg. 

Palmzondag processie

Vanaf Bethpage wordt de palmzondagroute gelopen. Men loopt vanaf de kerk van Bethpage ( daar waar Lazarus, Martha en Maria woonden) langs de kerk van het Onze Vader, de plaats van de hemelvaart, via het smalle pad tussen de Joodse graven op de olijfberg door naar Domus Flevit en verder naar beneden naar de Hof van Gethsemane en eindigend bij de kerk van St Joachim en St Anna. Indrukwekkend om tussen alle pelgrims mee te mogen lopen. Duizenden pelgrims en Christen Palestijnen vieren samen deze feestelijke dag. 

Palmsunday processie

Een feest voor de Christenen

De Palestijnse padvinders maakten er en groots feest van met een speciaal fanfare concert aan het einde van de middag bij de New Gate. Dit is de ingang van het “Christian quarter” van de oude stad van Jeruzalem. Bent u benieuwd naar alle foto’s? Klik hier